Табакерочка

Xiaomi Mi Band 4: огляд популярного помічника

Зовсім недавно ринок гаджетів сколихнула чергова новинка від популярного китайського концерну Xiaomi. Предметом попиту і обговорень став фітнес-браслет Mi Band 4. Четверта розробка в однойменній лінійці спортивних трекерів «Сяомі» підкорила серця споживачів своїм стильним дизайном і широким функціоналом. За короткий проміжок часу новинка отримала визнання у аудиторії і побила рекорди продажів серед аналогічної продукції.

Фітнес-трекер Xiaomi Mi Band 4 володіє чудовими технічними якостями. Його інноваційні датчики дозволяють максимально точно моніторити біологічні показники. Він простий у використанні, має лаконічний дизайн. Стильний вигляд, кольоровий екран, ємна батарея і добротна «начинка» породили високий попит на гаджет, але обгрунтована така популярність? Сьогодні ми розберемо, в чому сильні сторони цього смарт-браслета, чому тривалий час він не втратить своєї актуальності.

 

Зустрічають по одягу

Смарт-браслет Xiaomi Mi Band 4 - надзвичайно стильний і лаконічний гаджет. Обтічна форма, скляний кольоровий екран і класичний ремінець з термопластичного поліуретану роблять даний девайс модним і зручним.

На відміну від свого попередника, четверта модель володіє кольоровим дисплеєм розміром 0,95 дюйма з роздільною здатністю 120 * 240 пікселів. Форма капсули залишилася колишньою, тому ремінці обох модифікацій ідентичні. Головною відмінністю екрану є відсутність перегину в нижній частині табло. В Mi Band 4 капсула має обтічний контур і ідеально рівну поверхню циферблата, що вигідно відрізняє модель від інших смарт-годин.

Оригінальний браслет оснащений металевою кнопкою-застібкою. Вона надійно фіксує пристрій на руці. Серійний номер підтверджує справжність виробу. Любителі всього неординарного можуть замінити стандартний варіант на ремінець з металу або текстилю.

«Смачна» начинка

Незважаючи на зовнішню схожість, функціонал новинки має деякі відмінності від попередника. Перше, що кидається в очі, - це кольоровий екран. В іншому покупці «Май Бенд 4» отримають пристрій з такими характеристиками:

  • оперативна пам'ять - 512 Кб, вбудована пам'ять - 16 Мб;
  • літій-полімерний акумулятор розміром 135/125 мАч з NFC або без;
  • Bluetooth версії 5.0 BLE;
  • датчики (гіроскоп, серцевий ритм, 3D-акселерометр);
  • сенсорне управління;
  • водостійкість при тиску до 5 атмосфер

Ресурс роботи гаджету становить близько трьох тижнів. Підзарядка пристрою здійснюється за допомогою зарядника з двоконтактний роз'ємом Pogo Pin. Пристосування входить в стандартну комплектацію браслета Mi Band 4.

Головне меню

Виробником передбачено декілька версій (для глобального і внутрішнього ринків). Вони відрізняються наявністю / відсутністю технології NFC і голосового помічника. Даними опціями забезпечена китайська версія. За допомогою такого браслета можна здійснювати голосове управління і безконтактну оплату. Хоча модель підтримує російську мову, вона все ж орієнтована на китайський ринок, тому функція бездротової оплати на сьогоднішній день буде доступна тільки для жителів Піднебесної.

Меню девайса досить просте, на екрані можна знайти таку інформацію:

  • час і дата;
  • параметри вимірювань (пульс, кількість кроків, витрачені калорії, пройдена відстань);
  • повідомлення, в тому числі і інформація, що стосується дзвінків і повідомлень;
  • поточний прогноз погоди.

У цього фітнес-трекера є функція пошуку телефону, секундомір, таймер, будильник. Він підтримує можливість віддаленого управління плейлистом на смартфоні.

 

Приборкання норовливого

Mi smart band 4 простий в управлінні. Налаштування браслета здійснюється за допомогою офіційного додатка Mi Fit. Програма працює на базі Android 4.4, iOS 9.0 і вище.

Управління гаджетом відбувається через «Особистий кабінет», там же можна знайти масу «плюшок» у вигляді моніторингу сну та ін. Все настройки браслета інтуїтивно зрозумілі. Вони не викличуть труднощів навіть у нових користувачів. Всі, хто хоче швидко освоїти новий додаток, можуть подивитися один з відеоогляди фітнес-трекера Mi Band 4.